Vyhodnocení Interzenu 2004

Letošní ročník Interzenu byl vyhlášen. Z mých čtyř nasazených koní došla do cíle polovina, zbylí dva hrdinně pošli na startu 87). Ani jsem nečekal, že se nějak významně umístí, mnoho výcviku se jim nedostalo.

Chci poděkovat Yuhůovi za konkrétní konstruktivní kritiku. Beru si ji k srdci (obrazně) a co půjde, opravím (chybami se člověk učí a ze mne díky nim jistě stane velmi vzdělaný člověk 87). Omlouvám se mu za ukecanost, ale to víte, přezdívka Brbla není náhodná…

Čtvrtek 16. prosince 2004 - 18:41 - Trvalý odkaz - Komentáře

BZD – chybné zobrazení videa na PC – zelená obrazovka

Přehrávání videa na PC, kdy se zobrazí jen zelená obrazovka, či jiný neduh, rozhodně nepotěší. Na vině je patrně cosi ve Windows, které mají občas svou hlavu. Postup, který by mohl dát vše do pořádku je následující:

  1. Odinstalovat všechny staré videokodeky, kodekpacky a podobně.
  2. Stáhnout 3ivx.
  3. Nainstalovat ho a zkusit přehrát videosoubor, který dělal problémy.
  4. Není-li problém vyřešen, stáhnout program FFDSHOW.
  5. Nainstalovat a zkusit přehrát video.

Pokud se vám video i přesto nepřehrává korektně, podívejte se do konference, kde jsem celý postup našel. U mne byl problém vyřešen instalací obou programů. Pokud vykoumáte ještě něco dalšího, zapište to prosím do komentářů k tomuto článku. Další čtenáři vám budou jistě vděční za pomoc!

Klíčová slova pro vyhledávače: zelená obrazovka, green screen, chyba zobrazení videa, kodeky, problém přehrávání videa, film, špatné zobrazení

S úctou Brblova Znalostní Databáze – BZD

Pondělí 13. prosince 2004 - 13:25 - Trvalý odkaz - Komentáře

Co nám zkazí svátky?

Dnes jsem se dozvěděl, co zkazí letošní svátky. Špatné počasí. Není myšlen nedostatek sněhu, ale inverze, která způsobuje problémy s příjmem TV signálu.

To už jsou na tom lidé tak špatně? Svátky bez televize jsou zkažené? Lidi, vzpamatujte se. Vždyť můžete ven, za známými, za přáteli. Hrát si s dětmi, číst jim pohádky, udělat Vánoce kouzelnější, než nějaká televize. Co je to s Vámi, lidi? To tu bedýnku musíte mít puštěnou, abyste věděli, že ty vánoce stojí zato? To je bída…

Zauvažujte o tom, co za svátky přichází. Nejsou to svátky televize. Tak už si nestěžujte na počasí a užijte si zimu! (A pro notorické závisláky mám radu – videokazety, DVD a filmy na PC.)

Sobota 11. prosince 2004 - 20:06 - Trvalý odkaz - Komentáře

Interzen

Interval pořádá webdesignerskou soutěž, ve které můžete hlasovat i Vy. Zasáhněte do pořadí a zvolte toho nejlepšího. Nezatajuji, že i já mám svá želízka v ohni. Toužím však po čestné prohře. Proto mi prosím NEDÁVEJTE hlas, pokud nejste přesvědčeni, že si ho zasloužím. Děkuji moc všem rozvážným a spravedlivým.

Úterý 7. prosince 2004 - 17:56 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu