Mraveniště má nový úvod

Mraveniště.ORG pozměnilo svou úvodní stránku. To by nebylo zas až tak fascinující (a ani bych o tom nepsal), kdyby…

Kdyby nezmizely odkazy na osobnější zájmy (povedená recenze na Thomson AM 2080 Life, návod na postavení perníkové chaloupky, …).

Jistě, autor má právo dělat si s obsahem, co se mu zamane. Na druhou stranu mi připadá, že panu Bienovi je najednou tak trochu líto, jak tvořil. To, že se choval jako člověk, který se chce podělit i o své radosti (i když pravda, dělí se s námi o Antonína Dvořáka a citáty Jana Wericha).

Ať tak či onak, ať ho k tomu vedlo cokoliv, přeji mu mnoho úspěchů! Snad to není krok stranou.

Úterý 13. ledna 2004 - 8:53 - Trvalý odkaz - Komentáře

Za původem češtiny

Už jste se někdy zamysleli, jak vznikají slova? Vezměme si například slovo sajrajt. Víme vůbec něco o jeho původu?

Ano, díky Brblovu pátrání se můžete nyní dozvědět, že slovo sajrajt má původ u americké mafie. Znamenalo v přeneseném slova smyslu zrádce, odpad komunity. Vzniklo z He say right – zkráceně say right (fonetický přepis: sejrajt) – a označovali se tak zběhlíci k policii, informátoři, zkrátka práskači.

Jednalo se o nejhorší urážku mezi mafiány. Sám Al Capone použil toto slovo za svůj život jen 2x. Jednalo se vlastně o vynesení rozsudku smrti nad provinilcem.

Inu, původ „českých“ slov je občas podivný a mnohdy potřísněn krví spravedlivých…

Tak, a teď, když jste zas o něco moudřejší, nezapomeňte se rychle pochlubit všem známým, přátelům a ve škole! 87)

Pondělí 12. ledna 2004 - 7:33 - Trvalý odkaz - Komentáře

Otázka pro čtenáře

Má se Brbla strhat a připravit své starší texty pro tento web, nebo je to všem šumafuk a dělal by to zbytečně?

Chtěl bych se zeptat čtenářů, zda by měli zájem přečíst si mé články (recenze na filmy, knihy, hardware, hry atd.). Za dobu své působnosti v diskmagu RealTime (jehož web je z mně neznámých důvodů již delší dobu znefunkčněn) jsem pár věcí zplodil.
(Namátkou recenze na ságu Duna (Frank Herbert), hry (převážně klasiky), filmy (Kruh, Battle Royale), sem tam nějaký hardware (sluchátka Koss PortaPro, rádiový dálkový ovladač pro PC), úvahy a další.)

Pokud nějaký zájem bude, přetvořím zmíněné texty pro tento web – v opačném případě budu mít více času na Abowe (hledám podklady, texty, zpracovávám témata a ověřuji smysluplnost), svou práci a hlavně pro svou přítelkyni, které zde děkuji za trpělivost, kterou musí mít s takovým exotem, jakým dozajista jsem.

Odpovědi prosím do komentářů, ať je jisté, že se nejedná o hlasování zmanipulované 87).

Pátek 9. ledna 2004 - 7:46 - Trvalý odkaz - Komentáře

Otřesné záběry

Tak jsem se zas jednou potuloval internetem a nalezl jsem toto:

Pitva zubní pasty.

Jen pro otrlé povahy, nevhodné pro děti. Na fotografiích je zachyceno brutálním způsobem rozpárané a následně rozřezané torzo. Varuji 87).

Čtvrtek 8. ledna 2004 - 11:38 - Trvalý odkaz - Komentáře

Co a jak nenávidět

To vám tak brouzdám po internetu a narazím na tento skvost. Doporučuji si přečíst deklaraci nesnášenlivosti (na spodku stránky).

Jedná se o skupinku lidí, které spojuje nenávist ke klávese ScrollLock. Přeji jim tímto mnoho sil a zdaru při boji s touto nenáviděníhodnou klávesou!!!!!

Středa 7. ledna 2004 - 13:04 - Trvalý odkaz - Komentáře

Odvaha pod palbou?

Vždy mi vadilo, když si řidič v autobuse zapálil. Prozatím jsem vždy mlčel. Včera se ve mně ale něco zlomilo. Slušně jsem se ozval, zda by to řidič mohl típnout. Nereagoval. Svou žádost jsem opakoval hlasitěji s apelací na to, že jsem nekuřák. Řidič kupodivu nezastavil, aby mne vyhodil, jen se zeptal, kde vystupuji, a cigaretu uhasil. Tímto mu děkuji, že se zachoval slušně (nenadával, neměl nemístné poznámky) a nehájil kouření v autobuse plném lidí.

Nikdo jiný se neozval. Každý byl jako já před rokem. Každý mlčel a snad i doufal, že se ozve někdo jiný. Jsem rád, že se mi povedlo překonat své obavy. Sám sebe. Jsem rád, že jsem sebral odvahu nebýt pasivním kuřákem.

Máte v novém roce také nějaké to malé osobní vítězství?

Pondělí 5. ledna 2004 - 7:31 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu