Patálie s mobilem NOKIA 7110

Tak včerejšek byl opravdu skvělý! To jsem netušil, co všechno dokáže můj mobilní telefon – NOKIA 7110. Telefonoval jsem kamarádce. Po skončení telefonátu jsem chtěl začít hovor nový, při kterém jsem zjistil, že mikrofon jaksi nemikrofonuje 87). No co, tak je hluchý, no – už se mi to jednou stalo a vím, jak na to. Při opravě závady (na náměstí – na koleně) se mi stačil ještě znefunkčnit display (mimochodem – také si dokážu nedestrukční formou zprovoznit). Takže mobil byl chvilkově naprosto k nepoužití. A k dovršení všeho můj slepý a hluchý mobil začal zvonit. Zkuste vysvětlit – bez mikrofonu – někomu na druhém konci drátu, že jaksi volat nemůžete 87).

Jak opravit v polních podmínkách – praktické rady

Pokud se vám u telefonu NOKIA 7110 stane, že přestane fungovat display, zkuste mobil vypnout, vyndat baterii, vrátit ji a znovu zapnout. Případně jemně pomačkávat a protřásat přístroj, aby se „elastomer“ (či jak se to jmenuje) chytil. Pak si nechte mobil opravit v servisu, nebo si kupte něco lepšího (jakožto civilkář budu nucen ještě asi tak 1/2 roku opravovat svépomocí).

Když začne stávkovat mikrofon, odundejte celý flip a vraťte ho zpět. Přitom si dávejte pozor, aby spodní plastový lem byl nad kovovou částí (při pohledu z rubu flipu uvidíte plastový zoubek, který musí být nad kovovým rámečkem). Pokud to tak neuděláte, nemusí se mikrofon chytit a nemusí jít ani zasunout 87).

V případě, že se při zasunutí flipu nechce nabídnout volba zamknout, máte patrně odchlípnutý plíšek kontaktu (ve spodní části mobilu, v dutince pro mikrofon). Stačí ho párátkem přihnout nahoru, aby získal kontakt (který zasunutí mikrofonu přeruší).

Pokud nefunguje zrychlená volba – držíte číslo a ono ho to jen napíše, aniž by se zahájil hovor, stačí vypnout a zapnout telefon. Samoopravné 87) Nokii to dojde a vše by mělo být v pořádku.

Závěr:

Mobilní telefon NOKIA 7110 mohu vřele doporučit kutilům a lidem, co se nechtějí nudit a telefonování pro ně má být vzrušující záležitostí (zavolám si, nebo ne?) 87).

Máte také zábavné zkušenosti s technikou? Jaké?

Sobota 30. srpna 2003 - 13:28 - Trvalý odkaz - Komentáře

On-line demonstrace proti softwarovým patentům

Vážení, koukněte se na tohle (odkazy):

linux.cz, originál textu, linuxzone.cz, root.cz, underground.cz

a doufejte, že si někdo v budoucnu nebude moci patentovat dýchání...

Pátek 29. srpna 2003 - 9:22 - Trvalý odkaz - Komentáře

Návrat ke kořenům

Vystudoval jsem a teď jsem na civilce. Ale na mé škole se dějí zajímavé věci. Poté, co se zbavila škola morální přítěže (v podobě několika lidí, kteří preferovali více peníze, než snahu předávat vědomosti), se patrně tito lidé i po letech mstí.

Vypadá to bledě. A tak se ptám, kdo mé škole pomůže? Kamarádi z třídy P4C a V3, ozvěte se mi, prosím. Vzpomeňme si, jaké to bylo, když na škole zavírali laboratoře výpočetní techniky, buzerovali pro blbosti, a jak se pročistil vzduch, když ti lidé, co toto bouřkové napětí způsobovali, odešli. Rád bych pomohl těm lidem, kteří si to zaslouží. Rád bych pomohl své škole, vrátil se ke kořenům. Přidejte se, prosím...

Díky!

Čtvrtek 21. srpna 2003 - 10:10 - Trvalý odkaz - Komentáře

Návrat křemíkového miláčka

Ano, můj web má nyní trochu problémy. Ne s hostingem, ale se mnou. Jsem totiž na dovolené (14 dní) a konečně se mi vrátil 3x úspěšně vyreklamovaný křemíkový kamarád (notebook).

Ano, 3x reklamovaná chyba vedla k výměně stroje a můj nový elegantně provedený kamarád právě zdobí vrchní desku mého stolu. Protože je nový, znamená to mnoho práce – konfigurace, přenášení dat, reorganizace disku, optimalizace pro práci atd. Prostě mám toho dost. Ale už jsem si nainstaloval Apache, Gimp a další, abych mohl stránky dále zvelebovat.

A co notebook? Bude tu seriál s praktickými zkušenostmi. Dal jsem firmě LEO (pozor, té, co vyrábí notebooky, ne té, co tiskne ten časopis 87) ještě jednu šanci ukázat, že umí dělat počítače a že minulý omyl (3x reklamace větráku) byl jen náhoda. Teď jí ale nedaruju ani co by se za ostříhaný nehet vešlo. Těšte se...

Co vy? Dali byste druhou možnost té samé firmě (šanci cca v ceně 40000,- Kč)? Já doufám, že jsem neudělal chybu. To se ale uvidí...

Středa 20. srpna 2003 - 19:13 - Trvalý odkaz - Komentáře

Jak nebezpečné je oholit se...

Vážení přátelé, ano. Já se opravdu oholil. Po 3 měsících pozvolného zarůstání jsem udělal radikální řez (místy poněkud hlubší, než bylo zamýšleno) a vous jsem shodil nekompromisně na podlahu.

A co je na tom tak nebezpečné? Pominu-li možnost vlastního podřezání sadou Gillette senzor se speciálně zabroušenou čepelí, mám na mysli hlavně změnu vizáže (která může být spojena i se zmiňovanou „podřízkou“).

Šel jsem se svou dívkou po městě. Pršelo a my se tiskli pod jedním deštníkem. Já měl na hrudi batoh, který obsahoval právě vyvolané fotky z dovolené, peněženku + 2 mobily. Zastavilo u nás auto a frajer značky „Libová a spol.“ se ležérně otázal: „Tak co holky, kam jdete?“ (snad jen doplnění pro ty, co mě ještě neviděli – mám dlouhé vlasy). Udržel jsem smích a hlubokým hlasem cosi odvětil.

No, auto akcelerovalo vcelku slušně a my měli pokoj. (Ale řeknu vám, už se mi něco podobného jednou stalo – co příště, pozvou mne na rande?) Asi zase zarostu... 87)

Čtvrtek 14. srpna 2003 - 22:28 - Trvalý odkaz - Komentáře

Kuřecí a monokl

Tak jsem se dnes zas vypravil na oběd. Vše by probíhalo jako obvykle, kdyby mé poklidné žvýkací largo nepřerušila osoba ženského pohlaví, která s žuchnutím dosedla na židli. Jednoduše, do restaurace přišly dvě plnoštíhlé dámy a objednaly si. Ta jedna se chovala způsobně, druhá náhle, po pozření prvního sousta, začala vykřikovat:

„To není kuřecí, to já přece poznám, to je vepřový, no to není možný, no kuřecí přece není takhle tlustý, to je vepřový!“

Slečna servírka přišla, omluvila se, nabídla reklamaci – tedy vrácení porce a výměnu – paní ale asi raději nadává než řeší, a tak vykřikovala hesla: „Kuřecí, vepřové, kuřecí, poznám, tlusté, kuřecí…“ stále dokola. Slečna servírka si došla pro jídelní lístek, nahlédla do něj a její tvář se rozzářila. V klidu přišla k oné „kdákající“ dámě a přečetla to, co bylo v lístku napsáno – „smažený přírodní řízek“. Paní ukončila funkci „repeat if sousto <> kuře“ a v poklidu pokračovala v konzumaci. Tedy ještě poznamenala: „No, já to tedy dojím…“ Korunu tomu nasadil jeden mladík s rodinou, který toto všechno sledoval a asi 30 sekund poté, co se situace vyřešila, si nahlas objednal „ten smažený přírodní kuřecí řízek“. Opravdu mne dojal a má mou vděčnost – jinak bych ze sebe musel dělat šaška já 87).

A co ten monokl? Slečna servírka má pod okem stopu po ráně. Chci zde prohlásit, co si myslím. Tedy to, že chlap, který bije ženu, je opovrženíhodný, hloupý a … (víte, já tu nechci být sprostý a slušnou mluvou těžko vyjadřuji to, co cítím). Ženu přece ani květinou neuhodíš!

Styď se, ty násilnická chudinko!!!

Pátek 8. srpna 2003 - 12:45 - Trvalý odkaz - Komentáře

Šlechtěte své oko

Jak jste si zajisté všimli, vznikla stránka Eliminace Šotkova řádění, ke které se záhy přidala stránka Členové rytířského řádu Šotekhunter.

Protože jsem opravdu rád, když mi někdo pomůže s odstraňováním chyb, tak jakožto jistá bonifikace jest zprovozněn systém titulování.

Doufám, že tuto skutečnost nebudou brát příliš vážně lidé s oficiálně uděleným šlechtickým titulem, konec konců, kdo jim brání vysloužit si ho i u mne 87).

Takže přátelé, do zbraně a hurá na Šotka!!!

Středa 6. srpna 2003 - 8:03 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu