K životu patří i smrt

Američanka s poškozeným mozkem Terri Schiavo (41) je po patnácti letech odpojena od výživy. Divadlo okolo kauzy nebudu komentovat. Co mne překvapuje je, že nechávají člověka zemřít pomalu. Bez jídla a bez vody trpí jak zvíře tak i člověk. To je humání způsob smrti? Proč nedostane proboha možnost odejít rychle a bezbolestně? Proč nemůže dostat injekci, jako ten nejposlednější brutální vrah? Je snad horší, že na ni nemá právo? Poprava hladem a žízní by patrně neprošla jako neúměrně krutá. Je tento svět normální?

Aktualizováno 31.3.2004 18:59 – Terri již zemřela. Přežila bez výživy (tedy jídla a vody) celých 13 dní. Myslíte si, že si nezasloužila tu blbou injekci smrti? Proč musela umírat? Proč nemohla zkrátka rychle a klidně zemřít?

Pátek 25. března 2005 - 9:03 - Trvalý odkaz - Komentáře

I zvířátka si mohou hrát

Ano, i zvířátka si mohou hrát. A jak vypadá palmtop, když se dostane do tlamy nejlepšímu příteli člověka se můžete přesvědčit na vlastní oči. Doufám, že mazlíček (pokud přežil adekvátní reakce svého pána) příště nebude hrát třeba HalfLife2 na LCD za 40 000,- Kč.

Pondělí 7. března 2005 - 22:46 - Trvalý odkaz - Komentáře

Gimp 2.2.4

Vyšel nový Gimp pro Windows. Stáhněte si s ním i nové GTK 2.6.2. A zde najdete důvody proč upgradovat na vyšší verzi.

Veselé malování 87)

Pátek 4. března 2005 - 10:32 - Trvalý odkaz - Komentáře

Karel Plíhal v Hradci Králové

Byl jsem na koncertu písničkáře a básníka Karla Plíhala. Byl to opravdu krásný zážitek. Kytarový virtuós kouzlil tóny a akordy, které by měli problém zahrát i tři kytaristé na tři kytary. Pan Plíhal zkrátka není normální, je geniální.

Duch byl komorní, několik světel, pan Plíhal hrál na kytaru a zvukař hrál na pana Plíhala. Zkrátka silný zážitek.

Líbila se mi i jeho reakce, když se z publika ozval mobil. Pan Plíhal přestal hrát, podíval se na diváky a pevným hlasem, s lehce výhružným podtónem, řekl: „Dětem které zlobily rozdupeme mobily…“ A pak zas začal hrát.

Konzert byl prokládán vyprávěním, básničkami a spoustou příjemné nálady. Pokud zavítá i k Vám, jděte se podívat, poslechnout a potěšit. Vážně to stojí zato!!!

Úterý 1. března 2005 - 22:25 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu