Nespavost inspiruje?

Už jsem myslel, že stripy budu muset pro nedostatek inspirace pověsit na hřebík. Ale dnes v noci jsem se probudil ve 2:00 a až do 3:00 jsem se převaloval v posteli. Každou chvilku jsem si zapisoval. Napadaly mne textíky ke stripům. Za tu rozespalou hodinku jsem jich sepsal 15 (nevím zda všechny použiju). I tak se těšte a nechte mne teď trochu prospat. 87)

Úterý 30. listopadu 2004 - 9:45 - Trvalý odkaz - Komentáře

P5estalo mi fungovat p5ep9n8n9 kl8vesnice

Tedy, přestalo mi fungovat přepínání klávesnice. V mých legálních WinXP ve chvíli, kdy jsem docela nutně potřeboval dolaďovat zdrojový kód (tedy přepínat CS a EN) mne totálně vyšplouchly. U ucha telefon, na ICQ porada a kopírování apostrofů přes schránku. I takový je život.

Po marném procházení internetu, zjištění, že čeština funguje v některých programech, ale Firefox že píše anglicky (to se to píše do googlu dotaz v češtině 87) jsem se uchýlil k restartu. Nic. Zkoušel jsem psí kusy. Nic. Nakonec jsem PC rezignovaně vypnul. Ale nadalo mi to a o 10 minut později PC zapínám. A ono se to uzdravilo.

Gratuluji – Bill Gates stvořil nejen umělou inteligenci (dosti škodolibou), ale Microsoftem vytvořený systém po krátkém odpočinku nabere sil a dokáže se asi i sám uzdravit. Nevím, co a jak se stalo, ale začínám vážně pošilhávat po Linuxu. Jdu spát 87).

Update: 29.11.2004 – 11:57

Tak se ta samá závada projevila ještě jednou. Obrnil jsem se trpělivostí a pomocí programu Keyboard Layout Creator si vytvořil vlastní Brbla klávesnici, která již žádné přepínání nepotřebuje. Bůh mě chraň za nějaký pátek používat jiné PC (pokud si na tu klávesnici hodně zvyknu, budu jak lenochod). 87)

Neděle 28. listopadu 2004 - 23:08 - Trvalý odkaz - Komentáře

Tablet WACOM a Gimp pro Windows

Jelikož mi zpočátku nefungoval přítlak, musel jsem trochu zagooglit. A abych nemusel googlit příště znovu, tak si to tu poznamenám pro sebe a další zoufalce.

Funkčnost přítlaku (tlak perem na tablet) v Gimpu zajistíte spuštěním Gimpu s parametrem "--ignore-wintab". Informaci jsem nalezl na www.gimp.cz.

Přítlak funguje skvěle, guma gumuje ohleduplně i tvrdě – další krůček k opuštění papíru se povedl. 87)

Pátek 26. listopadu 2004 - 10:30 - Trvalý odkaz - Komentáře

Potěšení „po létech“

Můj propadákový článek na Intervalu jsem proklínal. Ano, patřil na blog, ne tam, kam jsem ho poslal. Alespoň jsem se poučil, kam co psát a nepsat – tedy našel jsem něco pozitivního na otevřené dvojité fraktuře svého sebevědomí.

A co mne potěšilo? Že někdo nepovažuje můj článek za takový propadák. Díky, až zas napíšu nějakou perlu, dám vědět. 87)

Čtvrtek 25. listopadu 2004 - 14:51 - Trvalý odkaz - Komentáře

Oskar vrací úder

Můj prorocký příspěvek o doplnění OCR do programů odesílajících SMS zprávy pomocí Oskara se naplnil (i když nebyl myšlen až tak vážně). Oskar zareagoval a kód k opsání je již hůře čitelný i pro lidi.

A co na to programátoři oblíbených aplikací? Někteří asi budou ladit OCR pro další text, jiní řeší situaci převzetím obrázku ze stránek a jeho manuální opsání uživatelem. A tak naše žabomyší válka může pokračovat. Oskar ještě může doplnit stínová písmena, případně oblíbenou mřížku (či jiný podklad) a SMS brána se stane pomalu a jistě nepoužitelnou. Inu, pokrok nezastavíme…

Úterý 23. listopadu 2004 - 16:28 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu