Polibek múzy

Tak už jsem myslel, že stripy pro nedostatek inspirace zastavím. Ty nakreslené (z minula) došly a nové nápady ne a ne přijít. Týden jsem si mořil hlavu a vše, co jsem vyplodil, jsem zahodil. Trapné, neoriginální, hloupé. Až předevčírem. Šel jsem spát. Najednou jsem dostal nápad a šel si ho zapsat na papír. Pak znovu. A zase. A tak jsem lítal z postele asi 6x, než jsem si vzal papír do postele a před spaním napsal celkem 15 nových textů ke stripům. Včera jsem je nakreslil a při tom, ejhle – múza přišla znovu a přinesla dalších 10 nápadů. Takže stripy na odbytě nezajdou, alespoň ne dnes 87).

Pátek 24. října 2003 - 6:21 - Trvalý odkaz - Komentáře

Tak jak s těmi prokletými odkazy?

Pixy prosí o neotevírání odkazů do nového okna. Sova v síti s tímto tématem polemizuje. Jan Bien z Mraveniště mne o „škodlivosti“ nových oken také mnohokrát vyprávěl. Tak co s tím?

Můj názor (a je to opět jen názor) je, že otevírat do nového okna by nemělo být pravidlem. Na místech, kde si o své okno odkaz doslova říká, tuto techniku s klidným svědomím použiji. Budu jen muset doplnit textové upozornění (dle WCAG 1.0).

Osobně používám otevírání do nového okna jako kuchař šafránu — málo a jen tam, kde si myslím, že se hodí. Pokud se tedy jako autor stránek domníváte, že otevření do nového okna bude přínosem, klidně jej použijte. Je to rozhodně menší prohřešek, než nezajímavý hrubkami prosycený text a prohřešky proti W3C normám v kódu. (Snad mne za to Pixy nebude vláčet v internetových diskuzích 87).)

Doplněno 17.10.2003 – 9:50 AM
Zajímavý vývoj diskuze k Pixyho článku. Jak je v ní zmíněno – možná by pomohla podpora zákazu otevírání do nových oken. Uživatel nové okno nechce, tak si tuto volbu v prohlížeči zapne. Elegantní, jednoduché, bez násilí 87)

Pátek 17. října 2003 - 9:15 - Trvalý odkaz - Komentáře

Záseky

Občas juknu na jiné servery a najdu něco zajímavého.

Co třeba:

Žaloba za používání klávesy Shift
Projekt seti@home jinak
Žonglováním s pomeranči za vyšší paměťovou kapacitou PC

Přeji příjemné páteční počtení 87).

Pátek 17. října 2003 - 7:35 - Trvalý odkaz - Komentáře

To pak máme zákony

Nelze se divit, že s tímto přístupem máme Kocourkov a ne republiku. Poroučím se, děti mě vytáhly na panáka 87).

Středa 15. října 2003 - 13:37 - Trvalý odkaz - Komentáře

Rozbratření

Živá diskuze z minulosti (ohledně uvádění počtu přidaných komentářů) a její otevření na poli weblogu se vyvinula v toto. Jelikož byl můj názor již několikrát potvrzen, dovolil jsem si malý žertík. Ten byl dost razantně odmítnut a proto si Ferda vysloužil věnování již druhého stripu. Doufám, že ho nebude brát tak vážně, jako ten komentář…

Úterý 14. října 2003 - 14:43 - Trvalý odkaz - Komentáře

Vivat MyIE2

Mnohý jistě narazil na elegantní nadstavbu Internet Exploreru – MyIE2. Využívám mnoho funkcí a vychytávek tohoto prohlížeče, ale dlouho mi unikaly „gestikulace“ – ovládání pomocí pohybu myši. S tím je konec, na Intervalu.cz se o „gestikulaci“ nejen zmiňují, dokonce je tam popsána. Takže pozdě ale přece, hurá!

Úterý 14. října 2003 - 14:26 - Trvalý odkaz - Komentáře

Je Jyxo.cz hadr na holi?

Jistě, že jyxo je vyhledávač pro český web. Ale jeho výsledky létají jak pomyslný hadr na holi. Jak je možné, že během týdne na jeden dotaz vystřídají nalezené odkazy snad všechna místa v pořadí relevance, aniž by se jejich obsah změnil? Třeba teď v případě hledání výrazu „dřevěné hračky“ figuruje mezi vrchní třídou

http://www.aoc.cz/mocek

Relevanci výsledků dává v poslední době dle mého názoru jyxo pěkně zabrat…

Čtvrtek 9. října 2003 - 13:16 - Trvalý odkaz - Komentáře

Jak jsem nejel na Invex

To se člověk na něco těší, dělá pro to maximum a osud mu stejně nedopřeje triumf. Posuďte sami.

Na KRNAP přišly volné lístky, problém byl v odvozu do Brna a zpět. Dobrá, nepojedu. Hláška v pátek minulý týden – auto je, jede se ve středu.

Pondělí – problém, auto asi nebude.

Úterý – auto bude, ale ve čtvrtek.

Středa – auto asi nebude. K večeru – auto není jistě.

Čtvrtek – sedím u klávesnice a píšu tenhle článek o tom, jaký je v České republice bordel, že se ani auto do Brna za týden nezajistí a 4 lístky na Invex propadnou. Děkuji! Inu, takhle se nakládá ve státních organizacích s penězi a časem…

Čtvrtek 9. října 2003 - 7:24 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu