Koncert Tori Amos v Praze

Měl jsem to štěstí, že mne má dobrá víla upozornila, nalákala a nakonec i přesvědčila jít na tuto událost roku.

Cesta do Prahy probíhala v pohodě, i po Praze jsem se prošel, úsměv od milé pokladní obdržel, zmokl jak bažant a potkal novou zajímavou osůbku. Večer jsem řádně vyparáděný (společenské kalhoty, boty a košile) vyrazil i s vílou Madlenkou směr Kongresové centrum. Přes nepřízeň počasí jsme dorazili relativně suší a v dobré náladě ke třetímu členovi skupiny.

Ač měl začátek koncertu hodinové zpoždění, nelituji ani minuty, ani koruny které jsem takto investoval. Nejprve zahrál Joshua Radin, který za zvuku kytary a doprovodu kontrabasu zpíval krásně a podmanivě. Prokládal pauzy mezi písněmi veselými průpovídkami (díky čemuž vím, že výraz „brilantní prezident Bush“ je sarkasmus 87).

Okolo deváté nastoupila Tori Amos v plné parádě a začaly se dít věci. (Občas jsem sice proklínal osvětlovače, který mi nevychovaně svítil reflektorem přímo do očí, ale to je holt daň za působivou světelnou šou, která byla součástí koncertu.) Hlas Tori Amos byl silný, jasný, křišťálově čistý, pevný a přesně takový, jaký jej člověk zná ze studiových nahrávek. Zazněly písně jak nové, tak starší kousky, které obecenstvo přivítalo vždy potleskem i vokálními projevy nadšení.

Celý koncert probíhal v pohodě a řady v křeslech kongresového centra se vlnily v rytmu hudby. Ke konci mnozí diváci vstali a vytvořili u pódia to pravé publikum, které se zpěvačkou dokáže komunikovat i jinak, než jen pomocí potlesku.

Zkrátka jedinečný zážitek na celý život. Madlenko, děkuju…

Sobota 23. června 2007 - 11:31 - Trvalý odkaz - Komentáře

Z mobilu z Prahy pro expres pokladní z Tesca

Za krásný úsměv, který rozzářil mé neveselé dopoledne v krasné odpoledne. Ať se Vám propiska líbí, i když už asi nepíše 87). Díky za ten úsměv.

Čtvrtek 21. června 2007 - 14:01 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu