Linux Fedora Core 3 vs. WindowsXP

Tak se nám v kolbišti mého HDD střetávají dva protivníci. Známý WindowsXP a jeho, zatím poněkud nesmělý, soupeř Fedora Core 3. Základní chvaty v podobě přístupu na NTFS, přehrávání MP3 a práce s internetem zvládl FC3 vcelku dobře.

WinXP sice využil několika malých zaváhání, kdy FC3 poklekl pod krupobitím mých požadavků, ale WinXP je příliš obtěžkán penězi, které vybíral za to, že do kolbiště legálně vleze. Oplácán ServicePacky poněkud zmacatěl a svižný FC3 má zajímavé vyhlídky na dobytí si svého místa na pomyslném slunci.

Zkuste linux, je to docela sranda (ale oslovte raději nějakého linuxového trenéra, který Vám pomůže s instalací).

Pátek 29. dubna 2005 - 21:39 - Trvalý odkaz - Komentáře

Reinstalace

Je to tu!!! Konečně jsem se po několika měsících odhodlal a pustil do reinstalace svého křemíkového přítele. Občas bootoval i 10 minut a včera tomu nasadil korunu – překonal sám sebe a mě došla trpělivost.

Včerejší večer a dnešní noc i ráno jsem věnoval zálohování stripů, rozpracovaných blbinek a dalších dat. Vypalovací peklo konečně skončilo. Teď připravuji kolbiště. Proč? Protože mu tam přistěhuju ještě linux. To by v tom byl čert, aby kamarád neběhal svižně.

Prvním systémem v aréně bude WindowsXP, konkurovat mu bude okolím chválená Fedora Core 3. Neuspěje-li, bude nahrazena jinou distribucí. Když už jsem musel nuceně strávit noc na židli, bude se procesorek taky pěkně potit 87).

Pátek 29. dubna 2005 - 3:30 - Trvalý odkaz - Komentáře

Koss Porta Pro – návrat z ozdravovny

Podařilo se mi zrušit mé věrné kamarády, kteří mi již na civilce zpívali do uší. Kosové dozpívali, kabely utrženy. Vzpomněl jsem si na jakousi doživotní záruku a prubnul to.

Kosové odletěli pojištěni na 2500,- Kč směr servis. Než se měsíc s měsícem sešel, jsou tu zpět. Za 280,- Kč včetně poštovného a balného zůstal z Kosů původní jen hlavový most. Vše ostatní svítí novotou, včetně molitanů na uši.

Pánové ze servisu, děkuji, ani nevíte, jak se mi stýskalo po kvalitním zvuku, když jsem v mezidobí používal pecky za 120,- Kč.

Po této zkušenosti mohu sluchátka Koss jen doporučit. I když jste nemehlo jako já, nepřijde vás to nakonec až tak draho 87).

Středa 27. dubna 2005 - 22:39 - Trvalý odkaz - Komentáře

7 statečných

V sobotu jsem se vypravil na výbornou akci. Sešlo se šest úžasných lidí a já. Procházeli jsme přírodou, hráli hry, které jsou určené dětem (Na jelena, Na entomologa a housenky,…), zkrátka bomba. Cestovalo se ekologicky vlakem a pak po svých. Člověk se dozvěděl spoustu zajímavého o historii Přemyslovců a Slavníkovců, o květinkách, porostu okolo a o lidech vůbec. Byl to velmi příjemně strávený den a vůbec nelituji, že po jednom parakotoulu mám ještě dnes problémy rozhlížet se jako člověk jen za pomocí krk 87). Více takových lidí a více takových výprav. A více takových dnů…

Středa 20. dubna 2005 - 8:36 - Trvalý odkaz - Komentáře

Optimismus až na kost

Pokud jste dnes očekávali nějaký aprílový žertík, musím Vás zklamat. Kamarád mi hlásil neúspěšnou sebevraždu své známé, kamarádka zas totálně nefunkční PC, další člověk nedostupnou poštu v Outlooku a já mám dnes náladu, že potkat mě bych Vám nepřál. Zkrátka, když se daří, tak se daří. Snad se mi příští apríl vydaří líp a budu mít i náladu na kanadské či jinak národnostně-menšinové žertíky. Zatím mi tedy držte palce a juch do nového měsíce.

Aktualizováno 1.4.2005 23:45: Holka snad přežije bez následků, PC se podařilo zprovoznit a pošta funguje díky Thunderbirdu (který tímto doporučuji). Takže ten apríl nakonec neskončil tak pesimisticky.

Pátek 1. dubna 2005 - 11:08 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu