Brbla.NET se připojuje k protestu proti softwaroým patentům

Téměř pozdě, ale přece. Brbla, čili já, se připojuje k protestu proti softwarovým patentům. Více informací na www.czilla.cz, www.root.cz/clanek/2142 a www.linux.cz. Popřemýšlejte a zvažte, zda se také nepřidáte. Brbla.

Úterý 13. dubna 2004 - 23:49 - Trvalý odkaz - Komentáře

Jak se volá v pátek odpoledne do Computer pressu

To se zvedne sluchátko, vytočí se telefonní číslo a ozve se vám elektronický hlas, který vám sdělí, že všichni jsou zaneprázdněni. A přepojí vás to na recepci. Spojovatelka ochotně přepojí, ten, na koho jste přepojeni, přepojí dál, ten další dál a pak zpět na recepci. Nakonec spojení spadne. Zavoláte tedy znovu, vesele se bavíte s jistou milou nejmenovanou osobou, ta vás – ve snaze pomoci – opět přepojí a ejhle, opět nic. Tak si s ní alespoň příjemně popovídáte, proberete pár témat, až utrousíte jméno toho, komu se chcete dovolat. Sličná a milá operátorka recepční vám sdělí číslo. Rozloučíte se, zavěsíte a vytočíte nové numero.

Plni naděje čekáte a dočkáte se. Elektronický hlas a BUM, jste zas na recepci. Takže šťastné a veselé Velikonoce, milá, veselá a ochotná slečno. Váš veselý hlas mi bude znít v uších pokaždé, když si vzpomenu na to, jak jsem si po telefonu objednával předplatné. Lovu zdar, zavolám raději v úterý. 87)

Pátek 9. dubna 2004 - 17:11 - Trvalý odkaz - Komentáře

Začalo typické jaro

Chcete něco sdělit a slova se nedostávají. Člověk dokáže jen mlčet, vzpomínat a vnímat ticho, které krásně ruší tóny Kryla, Nohavici, Plíhala a Čechomoru. Je jaro, ale nálada podzimní. Nebe je tmavé, slunce nechce pustit své paprsky, déšť omývá zdi a vsakuje se do blátivé země, která ztěžka polyká další a další doušky. Nálada, která obchází jak smrt v kruhu, smutek z radosti, radost ze smutku, první květiny, včelky a ptáčka, který usedá pod okénko do růžového keře. Vše šedé, ztichlé, jen tu a tam proniknou tóny a zpěv. Je teskno a smutno. Ale je, a za to buďme vděčni…

Úterý 6. dubna 2004 - 23:03 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu