Mistr Zenu (ZEN)

Dnes jsem přidal hodnotnou knihu Mistr Zenu (ZEN). Rád si přečtu reakce jak na její obsah, tak na její nevšední zpracování, které vychází z fyzické podoby knihy.

Poděkování Ferdovi z Mraveniště za pomoc při CSS stylování! (Na designu ještě trochu zapracuji…)

Neděle 28. prosince 2003 - 3:30 - Trvalý odkaz - Komentáře

Chvilka nevkusné vánoční poesie pro otrlé

Upozornění pro konzumenty této básně:

Báseň vznikala v časovém presu autora, kdy den před štědroněm (tedy 23.12.2003) neměl ještě řádně nakoupeno, a tak propadal jisté beznaději. Děkuji za pochopení!

Dnes jsem potkal Ježíška,
pích mi kudlu do bříška.
Už se těším na tři krále,
nemaj nože a tak dále…

Sobota 27. prosince 2003 - 1:21 - Trvalý odkaz - Komentáře

Úřednický mor

Jsem na civilce. Zbýval mi před Vánocemi poslední týden dovolené. Myslel jsem si, že si dovolenou vyberu takto: 22.12. a 23.12. dovolená, 24, 25, 26 svátek, 27, 28 sobota, neděle, 29, 30, 31 dovolená, 1.1.2004 svátek, 2. dovolená.

Ale takto bych si prý nevybral 6 dnů dovolené, ale 11. Protože se do toho počítají dny volna navazující na dovolenou. A tak jsme 30 minut řešili, jak to udělat, aby se civilkář uvolnil a formulář zůstal celý. Nakonec se to naštěstí vyřešilo.

A já se ptám, proč ta složitost, kterou kolikrát nechápe ani úředník? K čemu? Proč si své dny volna nemohu vybrat tak, jak chci? Proč mi to připomíná šachy, kde můžete táhnout koněm jako střelcem, pokud dva tahy před tím táhla bílá dáma z E4 na E6 – ale pouze v případě, že ji při tom ohrožoval pěch z E3? K čemu ty zbytečné složitosti? Stále bohužel platí: „Dej blbci funkci, vymyslí lejstro, přidej mu tužku, udělá z něho formulář…“

Sobota 27. prosince 2003 - 1:17 - Trvalý odkaz - Komentáře

Vypnutí autorunu u CD

Tak už mě to opravdu naštvalo. Windows si žijí vlastním životem a obávám se, že je do nich vložena i nějaká škodolibá umělá inteligence. Zas se mi zaktivoval autorun u CD. Protože ho bytostně nesnáším a stále hledám papírek, kde mám cestu do registru (kde se to vypíná), napíšu zde pro ostatní a hlavně pro sebe návod:

HKEY LOCAL MACHINE
SYSTEM
CurrentControlSet
Services
CDRom
Autorun
0=zakázáno, 1=povoleno

Další dobré tipy a rady se budou určitě vyskytovat na http://hps.euweb.cz/. Odtud jsem to opsal 87).

Sobota 20. prosince 2003 - 16:12 - Trvalý odkaz - Komentáře

Klávesnice pro Palm

Klávesnice pro Palmy stojí od 2000,- Kč do asi 5000,- Kč. Nedala by se ale použít klávesnice od klasického PC? Možná ano. Našel jsem tento link: PC klávesnice pro PALM. Pokud to někomu z vás funguje, ozvěte se. Díky!

Sobota 20. prosince 2003 - 1:07 - Trvalý odkaz - Komentáře

Chvilka poesie

Sázím křečky, fakticky,
hlavně epileptický. 87)

Pátek 19. prosince 2003 - 12:21 - Trvalý odkaz - Komentáře

Nad statistikami

Tak jsem dnes koukal do statistik návštěvnosti Brbla.NETu. Děkuji Čechům za návštěvy. Taktéž oceňuji své slovanské bratry a sestry. Ale nejvíce děkuji exotům 87)! Thanks to United States, China, Netherlands, France, Germany, India and South Korea. Nevím, co jste si zde přečetli, ale vaše návštěva mne opravdu těší! 87)

Čtvrtek 18. prosince 2003 - 7:08 - Trvalý odkaz - Komentáře

O inteligenci, mazanosti a…

Na začátku bylo dle některých slovo, dle jiných velké Ka-Boom. Nicméně vznikl život a člověk. Člověk, který dle těch prvních vzešel z rukou boha, dle druhých z (rukou) opice. Prý, že práce polidštila člověka. Nikoli. To lenost se zasloužila o napřímení chůze. Lenost byla motorem při honbě za pohodlností a lepším životem.

Pracovití byli svým způsobem trochu „tupí“. Pracovali a mnoho nepřemýšleli nad tím, jak si práci ulehčit. „Novoty jsou zbytečnost, fungovalo to tak, jak to funguje dnes, tak proč ztrácet čas.“

Nastoupili lidé, kteří si nemysleli, že použít občas hlavu je špatné. Odvaha zkoušet nové věci byla jejich zbraní. Pravda, pokusy postavit se k tygru zády a hýkat nedopadaly dobře. Ale pak někoho napadlo, že mít hole v ruce je lepší, než mít ruce holé, a šelmy to rychle pochopily. Dál se začal člověk učit, jak za sebe nechat pracovat oheň, zvěř a nástroje. Začala se projevovat inteligence. Asi přelomovým vynálezem bylo kolo. Kolečko, co se točí.

A začala další etapa, přeměna inteligence v mazanost. Člověk si řekl, proč se má s tím kolečkem dřít sám. Lenost zapracovala, v převodu to zaskřípalo a začaly vznikat kasty vyšší inteligence – vrstva mazaných, co nechali pracovat ostatní za sebe. Nastala doba zřizování jednoduchých států. A také jejich řízení. Tuto výsadu začali využívat další – ti, co byli mazaní až moc.

A zde začíná třetí etapa vývoje lidské duše. Lidé začali pomalu opovrhovat poctivostí. Ten, kdo udělá průšvih, má smůlu. Ale když z toho umí bez trestu vybruslit, tak to je kádr. A proč nepodvádět, když to dělají ostatní. Šalamoun by z toho zešedivěl a odešel na důchod, kdyby viděl, co dnes lidé vymyslí, aby podvedli a ošidili. Ten, kdo správně platí daně, je blbý. Ten, kdo je zdravý a má plnou nemocenskou, načerno pracuje a směje se zákonu do tváře, ten je úspěšný a dle dnešních měřítek chytrý. Převody společnosti úpí, z motoru se kouří a fofrklacek nám v plné rychlosti zařazuje zpátečku. Zachvátila nás vyčůranost – nemoc, která se již dávno začala šířit a rozmáhat mezi plebs.

Lidé pracovití dělají. Lidé inteligentní vymýšlejí, ale většinou to neumějí prodat. Na místo distributorů přicházejí lidé mazaní, kteří umí mluvit, ale také i něco udělat. A pak jsou tu lidé vyčůraní, jejichž cílem je mít se dobře za co nejméně práce. Naše republika bude potřebovat hodně velkou plínu, protože je zde málo lidí, kteří jsou hodně pracovití, dostatečně inteligentní a zdravě mazaní. Máme ale mnoho úspěšných lenochů, co jsou vyčůraní, dost mazaní a možná i trochu inteligentní. A jak víme, lenost byla vždy motorem člověka. Nejprve pracovala na prázdno, pak pro nás, dále pracovala za nás a nyní se obrací proti nám. Až lenivý parazit přeroste svého udřeného hostitele, půjdou oba za tklivého zvuku trubky do kytek…

Není už čas nahradit lenost pilností? Zbabělost odvahou a vyčůranost rychle léčit? Vždyť lidstvo nezůstalo u páry a parních strojů. Proč tedy nevyměnit lidem motor. To však už musí chtít udělat každý sám…

Jste pro to ale dostatečně pracovití, inteligentní, mazaní a odvážní?

Pátek 12. prosince 2003 - 6:54 - Trvalý odkaz - Komentáře

Archiv tohoto blogu